Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Ρεθύμνου συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Comme des chefs 2025» που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης.
Με κεντρικό θέμα «Πάρτε τις σπάτουλες σας! Η καλύτερη μεσογειακή συνταγή του 2050», η ΣΑΕΚ Ρεθύμνου παρουσίασε το δημιούργημα «Le Baklava de Demain» – Ο Μπακλαβάς του Αύριο, μια καινοτόμα πρόταση γλυκού που συνδυάζει τη μεσογειακή παράδοση με τις τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας και τις αρχές της βιώσιμης κουζίνας.
Η δημιουργία της ομάδας περιλαμβάνει φύλλο κρούστας ολικής άλεσης, σφαίρες μελιού μέσω σφαιροποίησης και κρέμα ταχινιού με μαστίχα Χίου – συνδυάζοντας τοπικά υλικά, βιώσιμες πρακτικές και high-tech παρουσίαση.
Το πρότζεκτ υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή σπουδαστών και εκπαιδευτών από τις ειδικότητες Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τέχνη Φωτογραφίας, Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας και Μουσική Τεχνολογία. Συνολικά 43 καταρτιζόμενοι και 9 εκπαιδευτές έλαβαν μέρος στην παραγωγή.
Ευχαριστούμε θερμά τους καταρτιζόμενούς μας, τους εκπαιδευτές, το ξενοδοχείο Ikones, το εργαστήριο φύλλου του Γιώργου Χατζηπαράσχου, τη Γενική Γραμματεία ΕΕΚΔΒΜΝ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και Θεσσαλονίκης, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, καθώς και όλους τους συντελεστές που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.
Η ΣΑΕΚ Ρεθύμνου συνεχίζει να επενδύει στη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την αριστεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης, δίνοντας έμφαση στη γλωσσική πολυμορφία και την καινοτομία.
Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!
#CommeDesChefs2025
#SAEKRethymnou
#MediterraneanCuisine
#BaklavasTouAvrio