Comme des chefs 2025 - διαδικτυακό σεμινάριο Bertrand Valegeas - 10 Απριλίου στις 12


 

 

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό « Comme des chefs 2025 ».

 

Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι. Ο καλεσμένος σεφ θα είναι ο Bertrand Valegeas, Executive Chef στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στην Costa Navarino (Ελλάδα), ο οποίος θα μιλήσει για την καριέρα του, τους δεσμούς του με την Ελλάδα και το όραμά του για τη γαστρονομία (στα γαλλικά, με ελληνική μετάφραση). Link: https://zoom.us/j/98868779605

 


 

Ο Γάλλος σεφ Bertrand Valegeas έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στη γαστρονομία. Έχει εργαστεί ως σεφ και executive chef σε διάσημα γκουρμέ εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία στη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σιγκαπούρη και την Ελλάδα. Στην Ελλάδα, εργάστηκε ως head chef και executive sous-chef στο ξενοδοχείο Grande Bretagne στην Αθήνα (2006-2011). Μετά από αρκετά χρόνια ως Executive Chef σε μεγάλα ξενοδοχεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σιγκαπούρη, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2019 ως Executive Chef στο Four Seasons Astir στη Βουλιαγμένη. Από τον Οκτώβριο του 2022 είναι Executive Chef στο Mandarin Oriental στην Costa Navarino.

 

Μπορείτε να προετοιμάσετε ερωτήσεις με τους μαθητές σας και να τις θέσετε την ημέρα του διαδικτυακού σεμιναρίου. 

 

Για να μπορέσουν οι μαθητές να παρακολουθήσουν αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο πριν από την οριστικοποίηση του βίντεο τους, η προθεσμία για την υποβολή βίντεο/συνταγών για τον διαγωνισμό Comme des Chefs 2025 παρατάθηκε ως εκ τούτου έως τις 16 Απριλίου 2025.

 

Τέλος, το βίντεο του διαδικτυακού σεμιναρίου της 17ης Μαρτίου (με τον Γάλλο σεφ ζαχαροπλαστικής Gilles Marchal) είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/muOgBepcKlU

 

Με εκτίμηση,

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Chers professeurs,

 

Nous vous remercions pour votre participation au concours « Comme des chefs 2025 ».

 

Le prochain webinaire aura lieu le jeudi 10 avril à 12h. Le chef invité sera Bertrand Valegeas, chef exécutif à l’hôtel Mandarin Oriental à Costa Navarino (Grèce) qui présentera son parcours, son lien avec la Grèce et sa vision de la gastronomie (en français, avec traduction en grec). Lien de connexion : https://zoom.us/j/98868779605

 

 

Le chef français Bertrand Valegeas dispose d’une expérience de plus de 30 ans dans la gastronomie. Il a exercé en tant que chef et chef exécutif dans des restaurants gastronomiques prestigieux et des hôtels de luxe en France, aux Emirats Arabes Unis, à Singapour et en Grèce. En Grèce, il a notamment exercé comme chef de cuisine et sous-chef exécutif à l’hôtel Grande Bretagne à Athènes (2006-2011). Après plusieurs années comme chef exécutif dans des palaces aux EAU et à Singapour, il revient s’installer en Grèce en 2019, comme chef exécutif au Four Seasons Astir palace à Vouliagmeni. Depuis octobre 2022, il est Chef exécutif au Mandarin Oriental à Costa Navarino.

 

Ν’hésitez pas à préparer des questions avec vos élèves et à les poser dans le chat du webinaire.  

 

Afin de permettre aux étudiants de suivre ce webinaire avant la finalisation de leur vidéo, la date d’envoi des vidéos/recettes pour le concours Comme des Chefs 2025 est donc repoussée au 16 avril 2025.

 

Enfin, la vidéo du webinaire du 17 mars (avec le pâtissier français Gilles Marchal) est disponible via le lien suivant : https://youtu.be/muOgBepcKlU

 

 

Bien cordialement,

 

 




Marion Raimbault

Attachée de coopération éducative

Aκόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας

 

Ambassade de France en Grèce

Institut français de Grèce