Η εμπειρία αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς έδωσε στους καταρτιζόμενους της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και να αναλύσουν τις διαφορές μεταξύ των χωρών μας. Επιπλέον, η επαφή με εξαιρετικά παραδείγματα γαστρονομικού τουρισμού ανέδειξε τη σημασία του στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η Μεσογειακή διατροφή , ως βασικός πυλώνας του προγράμματος, παρουσιάστηκε όχι μόνο ως πρότυπο υγιεινής διατροφής αλλά και ως πολιτιστικό στοιχείο που συνδέει ιστορικά τους λαούς της Μεσογείου.
Οι φορείς που οργάνωσαν το πρόγραμμα είναι: European Education & Learning Institute - Ελλάδα, Ελληνικό Μεσογεικό Πανεπιστήμιο - Ελλάδα, Chambre de Commerce Italienne de Nice Sophia Antipolis Côte d'Azur - Γαλλία, Fundación Dieta Mediterránea - Ισπανία, Umbria Training Center -Ιταλία, Universita Degli Study di Scienze Gastronomiche - Ιταλία.







