Διαγωνισμός Μαγειρικής: «Η Ζύμη
Brioche με Άρωμα Κρήτης»
Τρεις δημιουργοί – Τρεις συνταγές – Μία νησιώτικη έμπνευση
Η παραδοσιακή κρητική γεύση συναντά τη γαλλική φινέτσα σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό μαγειρικής με τίτλο «Η Ζύμη Brioche με Άρωμα Κρήτης». Τρεις τολμηρές και δημιουργικές προτάσεις των καταρτιζομένων της ειδικότητας Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου έδωσαν νέα διάσταση στο αγαπημένο γλυκό-αλμυρό ψωμάκι, εμπνέοντας μια σύγχρονη εκδοχή με ρίζες βαθιά χωμένες στο κρητικό έδαφος.
Οι τρεις συμμετοχές που ξεχώρισαν:
ΜΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ – Κρητικό μπριός με χαρούπι, χαρουπάλευρο, λωτό και ρακή: Ένα τολμηρό πάντρεμα παραδοσιακών και απρόσμενων υλικών, με ένταση και φρουτώδη επίγευση που αναδεικνύεται από την ευγενική σπιρτάδα της ρακής.
ΒΕΝΑΡΔΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ– Φαντασία μπριός με κυδώνι, χαρουπόμελο, μυζήθρα και μαντζουράνα: Ένα ντελικάτο γευστικό ταξίδι με ισορροπία γλυκού και αλμυρού, όπου η μυζήθρα “αγκαλιάζει” το κυδώνι, ενώ το χαρουπόμελο και η μαντζουράνα ολοκληρώνουν τη σύνθεση με νότες νοσταλγίας.
ΚΙΟΣΕ ΛΟΥΤΦΙΓΙΕ– Μπριοσκί Κρήτης με απάκι, γραβιέρα, θυμάρι, ρίγανη και βούτυρο: Ένα στιβαρό brioche με έντονο χαρακτήρα, όπου το απάκι και η γραβιέρα συναντούν το μυρωδάτο θυμάρι, προσφέροντας μια rustic και αυθεντική εμπειρία.
Ο διαγωνισμός αποτελεί μια ωδή στην τοπική κουζίνα, επανασυστήνοντάς την με σύγχρονους όρους και νέα δημιουργική ματιά. Η κρητική γαστρονομία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη διαχρονική της δυναμική και την ικανότητα να εμπνέει, ακόμη και μέσα από μία... γαλλική ζύμη!
Η γεύση της Κρήτης μεταμορφώνει το brioche σε μνήμη, ιστορία και φαντασία.