Διαγωνισμός: «Η Ζύμη Brioche με άρωμα Κρήτης» - 3 συνταγές


 Διαγωνισμός Μαγειρικής: «Η Ζύμη Brioche με Άρωμα Κρήτης»

Τρεις δημιουργοί – Τρεις συνταγές – Μία νησιώτικη έμπνευση

Η παραδοσιακή κρητική γεύση συναντά τη γαλλική φινέτσα σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό μαγειρικής με τίτλο «Η Ζύμη Brioche με Άρωμα Κρήτης». Τρεις τολμηρές και δημιουργικές προτάσεις των καταρτιζομένων της ειδικότητας Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου έδωσαν νέα διάσταση στο αγαπημένο γλυκό-αλμυρό ψωμάκι, εμπνέοντας μια σύγχρονη εκδοχή με ρίζες βαθιά χωμένες στο κρητικό έδαφος.

Οι τρεις συμμετοχές που ξεχώρισαν:

  • ΜΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑΚρητικό μπριός με χαρούπι, χαρουπάλευρο, λωτό και ρακή: Ένα τολμηρό πάντρεμα παραδοσιακών και απρόσμενων υλικών, με ένταση και φρουτώδη επίγευση που αναδεικνύεται από την ευγενική σπιρτάδα της ρακής.

  • ΒΕΝΑΡΔΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΦαντασία μπριός με κυδώνι, χαρουπόμελο, μυζήθρα και μαντζουράνα: Ένα ντελικάτο γευστικό ταξίδι με ισορροπία γλυκού και αλμυρού, όπου η μυζήθρα “αγκαλιάζει” το κυδώνι, ενώ το χαρουπόμελο και η μαντζουράνα ολοκληρώνουν τη σύνθεση με νότες νοσταλγίας.

  • ΚΙΟΣΕ ΛΟΥΤΦΙΓΙΕΜπριοσκί Κρήτης με απάκι, γραβιέρα, θυμάρι, ρίγανη και βούτυρο: Ένα στιβαρό brioche με έντονο χαρακτήρα, όπου το απάκι και η γραβιέρα συναντούν το μυρωδάτο θυμάρι, προσφέροντας μια rustic και αυθεντική εμπειρία.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια ωδή στην τοπική κουζίνα, επανασυστήνοντάς την με σύγχρονους όρους και νέα δημιουργική ματιά. Η κρητική γαστρονομία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη διαχρονική της δυναμική και την ικανότητα να εμπνέει, ακόμη και μέσα από μία... γαλλική ζύμη!

Η γεύση της Κρήτης μεταμορφώνει το brioche σε μνήμη, ιστορία και φαντασία.